adamwo, czekam z niecierpliwością i trzymam kciuki żeby auto jeździło. Kolega pojechał i VRS stoi.. ale to inna historia. Ważne żeby Twój dawał radość z tych 290 Liczę, że się pochwalisz po wizycie :diabelski_usmiech
żółte światła
Zwiń
X
-
żółte światła
zamontowałem zabronione do reflektorów żółte h7 Osram All Season, testowałem normalne żarówki we mgle i AS różnica w widoczności jest duża, od stycznia 2010 żółte światła są ustawowo zabronione i nie mogę nigdzie znaleźć argumentacji dlaczego? może ktoś mądry się tu znajdzie i to wyjaśni powiem jeszcze tyle że żarówki bardziej spełniają swoją funkcję i przyjemniej się jeździ widok w nocy nie jest męczący tzn nie ostry, dlatego akurat w dupie mam ten przepis który zabrania używania żółtych żarówek, podpowiem jeszcze że mam zamiar dokupić do jazdy dziennej żółte H8 Nokya żeby było w komplecie i bryndzowato nie wyglądało http://mtqinc.com/nokyausa/headlights/hy/hy.php , chcę pokazać w ten sposób trochę wolności -nie szkodliwej wolności- której zabrania nam Europa bo zakaz żółtych świateł dotyczy naszego kontynentu a ściślej UE, jedni powiedzą że obciach wiocha, drudzy policja zabierze dowód, trzeci powiedzą że......?, mi się podoba a wam?
miałem założyć temat odnośnie zółtych żarówek szanowni administratorzy, ale myślę że tu się wszystko rozwinie lub zwinieOctavia III 1.4 TSI AMBITION, KOLOR DZIADKOOOWYYY BEŻOOOWY
-
-
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LUKIOctavia III 1.4 TSI AMBITION, KOLOR DZIADKOOOWYYY BEŻOOOWY
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mascottew dupie mam ten przepis
Żeby tylko kiedyś nie trafił w twoją żonę/matkę/dziecko idiota, który na znak protestu przeciw ograniczeniom będzie zapinkalał 140km/h przez miasto.
Nie możesz po prostu przyjąć do wiadomości, że nie wolno?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mac_aaronZamieszczone przez mascottew dupie mam ten przepis
Żeby tylko kiedyś nie trafił w twoją żonę/matkę/dziecko idiota, który na znak protestu przeciw ograniczeniom będzie zapinkalał 140km/h przez miasto.
Nie możesz po prostu przyjąć do wiadomości, że nie wolno?Octavia III 1.4 TSI AMBITION, KOLOR DZIADKOOOWYYY BEŻOOOWY
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mac_aaronhttp://autokult.pl/2011/02/24/temperatura-barwowa-swiatla-dlaczego-jest-tak-wazna-oswietlenie
masz a następnym razem spróbuj pogooglować zanim zaczniesz się ciskać :twisted:Octavia III 1.4 TSI AMBITION, KOLOR DZIADKOOOWYYY BEŻOOOWY
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mascotteTobie się jakieś wyzwoliło
Każdemu trzeba udowadniać, że nie ma racji. Na zachodzie jest przepis i się go przestrzega, raczej ludzie nie wnikają po co ktoś to wymyślił. I co, gorzej mają z tego powodu? Wydaje mi się, że mają lepiej i to właśnie między innymi dzięki poszanowaniu prawa.
Zamieszczone przez mascotteŚwiatło żółte emitowane przez reflektory przeciwmgielne charakteryzuje się najmniejszym rozpraszaniem, dzięki czemu jest korzystne do jazdy w trudnych warunkach atmosferycznych i przy słabej widzialności.
"Pręciki odpowiadają za postrzeganie obrazu czarno-białego przy słabym oświetleniu (...) są najbardziej czułe na światło niebieskie, dlatego dąży się do uzyskania odpowiednich temperatur barwowych odpowiadających temu światłu, by uzyskać odpowiednią widoczność w nocy"
A teraz odpowiedz sobie na pytanie, ile razy w roku jeździsz w trudnych warunkach - silny deszcz, śnieżyca, a ile razy w normalnych ciemnościach?
Komentarz
-
-
mac_aaron, nie irytuj się, są przepisy które są naprawdę głupie takie jak wciskanie ludziom żarówek energooszczędnych mimo że nie są takie oszczędne i zdrowe dla środowiska, tak samo jak zmiana czynnika klimatyzacji czy ostatnio zmniejszenie mocy odkurzaczy bo za dużo prądu żrą. Ale wracają co tematu żółtych żarówek, miałem okazję jechać w środku w aucie z żółtymi żarówkami i powiem że widoczność w deszcz, mgłę jest "super" ale jeżeli ma ktoś to władowane w mijania to jadąc z naprzeciwka trochę wali po gałach ale to niemal że norma Gorzej dają jakieś badziewia w lampie oraz złe ich ustawienie. Ja osobiście żółtych bym nie założył na światła mijania, na drogowe musiałbym głębiej pomyśleć ale na przeciwmgielne jak najbardziej bym założył.
Komentarz
-
-
szanowni koledzy chciałbym żeby ten temat został racjonalnie rozstrzygnięty dlatego go założyłem, żeby głupi urzędnicy przeżyli godzinę życia w drodze za kierownicą a później konstruowali przepisy, dlatego założyłem żółte bo lepiej się widzi we mgle, jeszcze zimy nie ma, popatrzę jak będzie w czasie śnieżycy czy na białej drodze i doprecyzuję wontekOctavia III 1.4 TSI AMBITION, KOLOR DZIADKOOOWYYY BEŻOOOWY
Komentarz
-
-
:cry:Zamieszczone przez michau52Mam nadzieję, że wszystko się sprawdzi i postawisz na swoimOctavia III 1.4 TSI AMBITION, KOLOR DZIADKOOOWYYY BEŻOOOWY
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mascotte:cry:Zamieszczone przez michau52Mam nadzieję, że wszystko się sprawdzi i postawisz na swoim
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruta82Zamieszczone przez mascotte:cry:Zamieszczone przez michau52Mam nadzieję, że wszystko się sprawdzi i postawisz na swoimOctavia III 1.4 TSI AMBITION, KOLOR DZIADKOOOWYYY BEŻOOOWY
Komentarz
-
Komentarz